Csípős szecsuáni csirkemell

Csípős szecsuáni csirkemell – Egy igazán finom és pikáns kínai recepthez fordultunk péntek délután. Mi nagyon csípősen szeretjük!

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • paradicsom
  • vöröshagyma
  • sárgarépa
  • bébikukorica
  • csípős (kaliforniai) paprika,
  • bambuszrügy
  • paradicsompüré
  • szójaszósz
  • citromlé

Elkészítése:

A csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk. Fűszerezzük: só, bors, szójaszósz, az apróra vágott hagymával összesütjük.

Addig sütjük a húst, míg kifehéredik.

Majd jöhetnek a zöldségek, és a hússal együtt puhára pároljuk.

Ha pikánsan szeretjük, mehet hozzá chili(por), csípős paradicsomszósz, és egy pici citromlé.

A szecsuáni csirkét rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-11-30, in Főételek and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Csípős szecsuáni csirkemell bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.