Hús hússal – Fűszeres darálthússal töltött karaj

Figyelem! A következő recept megzavarhatja a vegetáriánusok nyugalmát!

Hozzávalók:

  • 1 kg karaj
  • fél kg darált sertéscomb
  • bors
  • fokhagymakrém
  • pirospaprika
  • pirosarany
  • olaj
  • 1 db leveskocka
  • kolbász díszítésnek

Elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

A csont nélküli karajt beirdaljuk, ujjnyi távolságban kis zsebeket vágunk a karaj tetején. A darált húst összekeverjük a fűszerekkel és ezekbe a zsebekbe töltjük, tetejére kolbászkarikákat tehetünk.. A töltött karajt tepsibe rakjuk, öntünk alá olajat, vizet, amibe egy leveskockát morzsolunk. Másfél óráig fólia alatt pároljuk, majd pirulásig fólia nélkül sütjük.

Szeletelés előtt hagyjuk egy kicsit hűlni és az irdalással ellentétes irányban vágjuk fel.

Posted on 2018-10-17, in Főételek. Bookmark the permalink. Hús hússal – Fűszeres darálthússal töltött karaj bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.