Kenyérlángos baconnel

Kenyérlángos baconnel – Nincs olyan városi forgatag, vásár, fesztivál, ahol ne lenne kenyérlángos. Mindig meg is kóstoljuk. Szombat délután úgy döntöttem, megpróbálom magam elkészíteni. Íme!

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 kocka élesztő (50 g)
  • 50 ml tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 50 ml víz
  • 5 ml olaj
  • feltét ízlés szerint: tejföl, bacon, (fok)hagyma, sajt

Elkészítés:

Egy bögrében langyosra melegítek fél bögre tejet. Nem túl melegre! Ebbe teszek egy kiskanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt, majd melegre teszem (én pl a radiátorra, egy pulcsival bebugyolálva a bögrét – és fél órát hagyom kelni.

Ha kész, összegyúrom a tészta hozzávalóit: fél kiló lisztet, 1 evőkanál cukrot, 1 evőkanál sót, 5 dl vizet, fél dl olajat és hozzáöntöm az élesztős tejet. Jó alaposan összegyúrom, majd fél órára pihenni hagyom. Egy jó nagy pokrócba bugyolálom a tálat, hogy megkeljen a tészta.

A tésztát kinyújtom, és sütőpapírral letakart tepsire teszem.

Mehet rá, amit szem-száj kíván: tejföl, bacon, hagyma, sajt.

Előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm.

Íme a végeredmény:

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-12-01, in Főételek and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Kenyérlángos baconnel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.