Szedres sajttorta sütés nélkül

Körülbelül 20 perc alatt kész és még a sütőt sem kell bekapocsolnod ebben a melegben!

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 1 csomag zabfalat keksz (220 g)
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 200 ml habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 200 g sajtkrém (lidl cottage cheese)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • édesítő
  • sok-sok szeder, minél több, annál jobb

Elkészítése:

A zabkekszeket kiöntjük a csatos tortaformába és összetörjük morzsásra. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, alaposan belenyomogatjuk a formába. Hűtőbe tesszük, míg a krémet elkészítjük.

A habtejszínt kézimixerrel habosra verjük.

Egy másik tálban a mascarponét, a krémsajtot, a vaníliás cukrot és az édesítőt is felverjük kézimixerrel, hozzáadjuk a szedreket, mixeljük össze a krémmel, majd adjuk hozzá a felvert habtejszínt is.

A krémet a kekszalapra kenjük, szederrel díszítjük.

Legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2018-08-07, in Desszertek and tagged , , . Bookmark the permalink. Szedres sajttorta sütés nélkül bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.