Ropogósra sült csirkecombok krumpliágyon

Ropogósra sült csirkecombok krumpliágyon – Isteni vacsora vagy ebéd, ami magától elkészül, nekünk csak elő kell készíteni, a többi a sütőnk dolga.

Hozzávalók:

  • csirkecombok
  • burgonya
  • fűszerkeverék, só, bors, fokhagyma, szalonna

Elkészítés:

Ropogós csirkecombok? Hmm… Nagyon szeretjük! Nagyi titka, hogy a combokat alaposan megmossuk, majd száradni hagyjuk, ezután fűszerezzük. Így garantáltan megsül a bőre is, és finom ropogós lesz. Fűszerezésnél használjunk sót, borsot, fűszerkeveréket, és ne csak a bőrét szórjuk meg, és be szoktam vágni egy kicsit, hogy jobban átsüljön, és ide is teszek fűszert, hogy ízletes legyen. Az ínyencek a fokhagymát is bevethetik, és néhány szelet szalonnát.

Ezután a csirkecombokat sütőtálba teszem, és bő olajban sülni hagyom kb. másfél órát.

És a krumpliágy! A nyers burgonyát meghámozom, és karikákra vágom. Nem kell előre megfőzni, így nyersen a csirkecombok közé dobáljuk őket. A burgonyakarikák átveszik a csirkecomb ízét, és puhára sülnek mellettük. Egy kis sóval megszórhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-11-19, in Főételek and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Ropogósra sült csirkecombok krumpliágyon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.