Burgonyakrémleves kolbászos szósszal
Hozzávalók:
- 7-8 db közepes burgonya
- 1 db húsleveskocka
- 1 doboz főzőtejszín (200 ml)
- 1 szál kolbász
- 1 doboz tejföl
- só, babérlevél
Elkészítése:
A burgonyákat meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, ízlés szerint, és feltesszük főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Sózzuk, babérleveleket és egy húsleveskockát teszünk a vízbe.
Amíg fő a burgonya, elkészítjük a kolbászos szószt. Vegyünk egy szál kolbászt, ha szeretjük a pikáns ízeket, csípőset válasszunk, nagyon feldobja a lágy és krémes levesünket. A kolbászt karikákra és ezeket még kisebb darabokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd tejföllel összeturmixoljuk.
Amikor a burgonya megpuhult, rántjük a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről és botmixerrel kicsit pürésítjük. Nem kell az összes burgonyát szétturmixolni, csak annyit, hogy sűrűbb és krémesebb legyen a leves.
Szedjük ki tányérba hűlni, tetejére tegyünk a kolbászos-tejfölös szószból!
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2018-01-10, in Levesek and tagged burgonya, burgonyakrémleves, kolbászos szósz, krémleves. Bookmark the permalink. Burgonyakrémleves kolbászos szósszal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.