Burgonyakrémleves kolbászos szósszal

Hozzávalók:

  • 7-8 db közepes burgonya
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 doboz főzőtejszín (200 ml)
  • 1 szál kolbász
  • 1 doboz tejföl
  • só, babérlevél

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, ízlés szerint, és feltesszük főni annyi vízzel, ami épp ellepi. Sózzuk, babérleveleket és egy húsleveskockát teszünk a vízbe.

Amíg fő a burgonya, elkészítjük a kolbászos szószt. Vegyünk egy szál kolbászt, ha szeretjük a pikáns ízeket, csípőset válasszunk, nagyon feldobja a lágy és krémes levesünket. A kolbászt karikákra és ezeket még kisebb darabokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd tejföllel összeturmixoljuk.

Amikor a burgonya megpuhult, rántjük a főzőtejszínt, pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről és botmixerrel kicsit pürésítjük. Nem kell az összes burgonyát szétturmixolni, csak annyit, hogy sűrűbb és krémesebb legyen a leves.

Szedjük ki tányérba hűlni, tetejére tegyünk a kolbászos-tejfölös szószból!

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2018-01-10, in Levesek and tagged , , , . Bookmark the permalink. Burgonyakrémleves kolbászos szósszal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.