Lecsóleves
Hozzávalók:
- Fél kg paprika
- Fél kg paradicsom
- 1 csípős zöldpaprika
- 5 fej újhagyma
- szalonna
- kolbász vagy virsli
- sűrített paradicsom
- pirosarany
- pirospaprika
- só
Elkészítése:
A szalonnát és a kolbászt, virslit felkockázzuk illetve felkarikázzuk, és megpirítjuk. Majd félretesszük egy tányérra.
A felaprított újhagymákat olajon megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a csípős zöldpaprikát, majd a paradicsomot és megsózzuk. Addig főzzük, míg minden nedvesség elpárolog.
Tehetünk hozzá sűrített paradicsomot, ha paradicsomosabban szeretjük, valamint pirosaranyat, az íze kedvéért.
Botmixszerrel összeturmixoljuk és a pirított szalonnával és kolbászkarikákkal, virslivel tálaljuk.
Posted on 2017-06-16, in Levesek and tagged lecsó, lecsóleves, leves. Bookmark the permalink. Lecsóleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.