Lecsóleves

Hozzávalók:

  • Fél kg paprika
  • Fél kg paradicsom
  • 1 csípős zöldpaprika
  • 5 fej újhagyma
  • szalonna
  • kolbász vagy virsli
  • sűrített paradicsom
  • pirosarany
  • pirospaprika

Elkészítése:

A szalonnát és a kolbászt, virslit felkockázzuk illetve felkarikázzuk, és megpirítjuk. Majd félretesszük egy tányérra.

A felaprított újhagymákat olajon megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá.

Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a csípős zöldpaprikát, majd a paradicsomot és megsózzuk. Addig főzzük, míg minden nedvesség elpárolog.

Tehetünk hozzá sűrített paradicsomot, ha paradicsomosabban szeretjük, valamint pirosaranyat, az íze kedvéért.

Botmixszerrel összeturmixoljuk és a pirított szalonnával és kolbászkarikákkal, virslivel tálaljuk.

Posted on 2017-06-16, in Levesek and tagged , , . Bookmark the permalink. Lecsóleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.