Zserbó golyók

 

Hozzávalók:

  • 100 g darált keksz
  • 100 g darált dió
  • 4 evőkanál baracklekvár

A bevonathoz:

  • 50 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál tej

Elkészítése:

A darált kekszet, a diót és a lekvárt összegyúrjuk. Golyókat formázunk és egy órára a hűtőbe tesszük.

Gőz fölött megolvasztjuk a vajat a kakaóval, a cukorral és a tejjel. Belemártogatjuk a golyókat és hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

Tipp: szúrjuk pálcikákra a golyókat és hagyjuk úgy megszilárdulni a kakaós bevonatot.

Jó étvágyat kívánok!

 

Posted on 2017-04-16, in Desszertek and tagged , , . Bookmark the permalink. Zserbó golyók bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.