Epres sajttorta


Hozzávalók
:

Az alaphoz:

  • 180 g Győri Édes keksz
  • 75 g vaj

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 teáskanál cukor
  • 400 ml tej
  • 125 g krémsajt (Philadelphia natúr)

Díszítéshez:

  • 200 g eper

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A kekszet klopfolóval alaposan összetörjük. Megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a kekszmorzsalékot, így olyan állagot kapunk, mint a vizes homok. A masszát a sütőformába nyomkodjuk és 5 percig sütjük, míg kap egy kis barna színt. Kivesszük a sütőből és hagyjuk hűlni.

Addig összekeverjük a pudingport, a cukrot és a tejet, sűrű pudingot főzünk. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a krémsajtot. Ráöntjük a tésztaalapra és 20 percig sütjük a sütőben.

Hagyjuk kihűlni. Eperrel díszítjük.

Egy kis finomsággal még ínycsiklandozóbbá tehetjük a desszertet:

Felvágunk néhány epret, és felforralt vízben puhára főzzük cukorral. Bormixerrel összeturmixoljuk és a sajttorta mellé tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2017-04-14, in Desszertek and tagged , , . Bookmark the permalink. Epres sajttorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.