Lecsó háziasan
Nincs is finomabb nyáron egy jó lecsónál.
Hozzávalók:
- Fél kg paprika
- Fél kg paradicsom
- 1 csípős zöldpaprika
- 5 fej újhagyma
- szalonna
- kolbász
- sűrített paradicsom
- pirosarany
- pirospaprika
- só
Elkészítése:
A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felaprított újhagymákat, megpirítjuk, pirospaprikát adunk hozzá.
Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a csípős zöldpaprikát, majd a paradicsomot és megsózzuk. Addig főzzük, míg minden nedvesség elpárolog.
Tehetünk hozzá sűrített paradicsomot, ha paradicsomosabban szeretjük, valamint pirosaranyat, az íze kedvéért.
Finom fehér házikenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2016-07-05, in Főételek and tagged lecsó. Bookmark the permalink. Lecsó háziasan bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.