Sült oldalas

13607974_1230454220322220_1736341473_nHozzávalók:

  • Fél kg sertésoldalas
  • Bors
  • Delikát
  • Pirosarany
  • Sertészsír

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A sertésoldalast a csontos mentén daraboljuk.

Sózzuk, borsozzuk, delikátozzuk és sertészsírral kikent jénai tálba helyezzük. Lefedjük fóliával és egy óráig puhára pároljuk.

Amikor levesszük a fóliát, pirosarannyal megkenjük az oldalasokat és kb még fél óráig sütjük. Gyönyörűen rápirul a pirosarany.

Sütés közben az alatta lévő zsírral locsolgassuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2016-07-03, in Főételek and tagged , . Bookmark the permalink. Sült oldalas bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.