Újévi lencsefőzelék

lencsefőzelék sült oldalassalNálunk fontosak a hagyományok, így újév első napján a menü nem lehet más, mint lencsefőzelék és valami kis disznóság.

Hozzávalók:

  • fél kg lencse
  • 1 fej hagyma
  • egy szál kolbász
  • 1 kg oldalas

Elkészítése:

A lencsét előző este vízbe áztatjuk.

Az oldalast fűszerezzük: só, bors, őrölt kömény, delikát, és olajjal bepácoljuk.

Másnap a lencséről leöntjük a vizet. Egy lábast felteszünk a tűzre, beleöntjük az egy éjszakán át áztatott és átmosott lencsét, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval, delikáttal ízesítjük és puhára főzzük.

Egy másik edényben megpirítunk egy fej hagymát és a kolbászt sütünk hozzá, és amikor megfőtt a lencse, hozzáöntjük.

Az előző este bepácolt oldalasokat egy nagy edényben puhára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-12-31, in Főételek and tagged , , . Bookmark the permalink. Újévi lencsefőzelék bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.