Fahéjas-almás palacsinta

fahéjas almás palacsintaHozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél liter tej
  • csipet só
  • fél deci olaj
  • 3-4 nagy alma
  • fahéj
  • vaníliacukor

Elkészítése:

A lisztet, a tojásokat, a tejet és a sót csomómentesen összekeverjük. Kézimixerrel gyorsabb és egyszerűbb.

Palacsintasütőben kis olajjal kisütjük a palacsintákat.

Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, vaníliacukorral és fahéjjal ízesítjük. A felesleget levet kifacsarjuk, hogy ne áztassa el a palacsintatésztát.

Megtöltjük a palacsintákat, a tetejére még szórhatunk a fahéjból.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-10-10, in Desszertek and tagged , . Bookmark the permalink. Fahéjas-almás palacsinta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.