Sajtkrémleves pirítóssal

Sajtkrémleves pirítóssalHozzávalók:

  • 1 db húsleveskocka
  • 6 dl víz
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 kanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • kenyér pirítósnak

Elkészítése:

Felforraljuk a 6 dl vizet egy leveskockával. Hozzáadjuk a 10 dkg reszelt trappista és füstölt sajtot. Addig főzzük, amíg a sajt fel nem olvad.

Két kanál lisztet 2 dl vízzel alaposan elkeverünk, kanalazunk hozzá egy-két kanállal a fővő levesléből is, majd lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez.

Egy csipet só, delikát, és 2 dl főzőtejszínnel összeforraljuk.

Kenyérből készült pirítóssal, vagy pirított kockákkal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-09-30, in Levesek and tagged , , , . Bookmark the permalink. Sajtkrémleves pirítóssal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.