Fügekaktusz vaníliapudinggal

fügekaktusz vaníliapudinggalA fügekaktusz méregtelenít és karcsúsít, emellett sok-sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Szóval nagyon egészséges! Ha már megláttam a közeli boltban, vettem belőlük párat, majd kóstolás után 10 perc alatt finom desszert készült belőle.

Hozzávalók:

  • egy csomag vaníliapuding
  • fél liter tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 3-4 fügekaktusz

Elkészítése:

4 evőkanál cukorral elkeverjük a vaníliapuding-port, tejjel felöntjük, kis lángon főzzük, és addig kavargatjuk, míg be nem sűrűsödik.

fügekaktusz

A fügekaktuszokat már tüskék nélkül tudjuk megvásárolni, de így is vigyázni kell velük, mert apró, láthatatlan szúrókák így is vannak rajtuk, amik belefúródnak a bőr alá és kellemetlen szúró érzést okoznak. Ezért használjunk kesztyűt a héj eltávolításánál. Késsel vágjuk le a két végét, és húzzuk le a bőrét.

Botmixerrel összeturmixoljuk a gyümölcsök húsát, majd lepasszírozzuk, hogy a magok nem kerüljenek a lébe.

Aztán fogjuk a tálkákat, és óvatosan beleöntünk egy kis adag pudingot, majd a közepére egy kicsit a fügekaktusz-léből, majd ismét a pudingból, és így tovább, míg nem nem fogy az adag. Így egy kör-körös alakzat jön létre.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2014-08-31, in Desszertek and tagged , . Bookmark the permalink. Fügekaktusz vaníliapudinggal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.