Gombakrémleves

gombakrémlevesHozzávalók:

  • 20 dkg szegfűgomba
  • 3 dkg zsír
  • 1 kis fej hagyma
  • paprika
  • csontlé
  • 1 kis doboz tejföl
  • 2 dkg liszt
  • zöldpetrezselyem
  • zsemlekockák

Elkészítése:

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és hagymás zsíron pároljuk, kis paprikával megszórjuk. Aztán felöntjük csontlével, és főni hagyjuk. A lisztet elkeverjük a tejföllel, egy kis hideg vízzel és két-három kanállal a fővő lével, majd hozzáadjuk a leveshez. A végén botmixerrel összeturmixoljuk. Friss petrezselyemmel ízesítjük. Zsemlekocákkal tálaljuk.

Posted on 2014-03-19, in Levesek and tagged , , . Bookmark the permalink. Gombakrémleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.