Francia mákos

francia mákosFrancia mákos – különleges édesség karácsonyra.

Hozzávalók

Mákos laphoz:

  • 3 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • negyed liter tej
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A hozzávalókat összekeverjük és kivajazott vagy zsírozott tepsiben kisütjük.

Két mézes laphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája
  • 3 evőkanál olvasztott méz
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • egy kevés tej

Az összetevőket összekeverjük és két lapban kisütjük.

Krém:

  • 25 dkg Ráma
  • 8 dl tej
  • két pudingpor

A 8 dl tejjel két pudingport kifőzünk, ha kihűlt, 25 dkg Rámával összekeverjük.

Felülre és alulra kerül a két mézes lap, középre a mákos, a krémmel elválasztva.

Posted on 2013-12-27, in Desszertek and tagged . Bookmark the permalink. Francia mákos bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.