A milotai mézes grillázstorta az idei országtorta

országtorta 2013A milotai mézes grillázstorta nyerte el idén a Magyarország Tortája címet, a ribizlihabos-almás réteges lett Magyarország cukormentes tortája, a Szent István-napi kenyér verseny győztese pedig a tönkölybúzás-joghurtos kenyér lett – jelentették be szerdán az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezői.

Az országtorta idei meghatározott alapanyaga a dió volt. Bacskó Szilárd és a budapesti Major cukrászda nyertes tortájában a kétféle krém – mézes és pralinés – között vékony, roppanós betét található. Minden egyes torta 30 dekagramm diót tartalmaz majd – hangsúlyozta Pataki László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke.

Bacskó Szilárd, a Major cukrászda az általa készített milotai mézes grillázstortával, Magyarország tortájával az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján a Parlamentben 2013. augusztus 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke elmondta: a tönkölybúzás-joghurtos kenyér kovászos eljárással készül és csak természetes anyagokat tartalmaz. A nyertes kenyér előállítója Rábai Gábor, a Pékmester Bt. monori üzemének tulajdonosa és fia, ifjabb Rábai Gábor. A rendezvényen eladott termékekből összegyűlt bevétel egy részét a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítványnak ajánlják fel – tette hozzá.

Rábai Gábor a monori Pékmester Bt. tulajdonosa, a kenyérverseny győztese a Szent István-napi joghurtos-tönkölybuzás kenyérrel az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján a Parlamentben 2013. augusztus 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A Nándori László által készített ribizlihabos-almás réteges torta egy-egy szeletében mintegy 130 kalória van, a desszert nem tartalmaz finomított cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert sem – közölte Katona Éva, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány kommunikációs vezetője.

Nándori László, a Nándori Cukrászda cukrászmestere az általa készített ribizlihabos-almás réteges tortával, Magyarország cukormentes tortájával az augusztus 20-i ünnepi rendezvények szervezőinek sajtótájékoztatóján a Parlamentben 2013. augusztus 7-én. MTI Fotó: Soós Lajos

 

Posted on 2013-08-08, in Egyéb and tagged , , , , . Bookmark the permalink. A milotai mézes grillázstorta az idei országtorta bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.