Fóliás hús

Ha nagy baráti társaság érkezik, jól jöhet egy ilyen ötlet!

Hozzávalók (5 személyre):

  • fél kilo csirkemell
  • egy kilo burgonya
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • paradicsom
  • paprika

Elkészítése:

A burgonyákat meghámozzuk és karikára vágjuk. Felteszünk főni egy lábasban vizet, és puhára főzzük benne a krumplikarikákat. (Ne túl puhára, mert később párolni és sütni is fogjuk a hússal.

Közben vékony szeletekre vágjuk a csirkemellet és befűszerezzük őket (só, bors, Delikát).

Felszeleteljük a szalonnát, a kolbászt, a paradicsomot és a paprikát.

Ha megfőtt a burgonya, leszűrjük róla a vizet.

Elővesszük a fóliás dobozokat, és alaposan megpakoljuk őket.

Alulra kerülnek a szalonnacsíkok.

Ezután jönnek a krumplikarikák.

Jöhet a hús!

Ezután a kolbász és a sonka.

Ne hagyjuk ki a zöldségeket sem: gomba, paradicsom, paprika!

És a tetejére még egy kis bacon.

A dobozkákat lefedjük a tetővel, és egy órára az előmelegített sütőbe tesszük őket párolásra. Aztán levesszük a tetőket, és még fél órát sütjük.

Kiváló vacsora, ebéd, ha nagy társaság érkezik.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-07-22, in Főételek and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Fóliás hús bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.