Rántott finomságok: padlizsán, cukkini, csirkemell és krokett

Egy könnyed zöldséges vacsora: rántott padlizsán, cukkini, hús krokettel, sajttal, majonézzel, salátaágyon

Hozzávalók:

  • padlizsán
  • cukkini
  • csirkemell
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • burgonya
  • bors
  • vegeta/delikát

A padlizsán és a cukkini elkészítése roppant egyszerű, és igen hamar ízletes, könnyed vacsorát varázsolhatunk az asztalra belőlük. A húsevőkről sem feledkezünk meg! Nálunk egy ebéd vagy vacsora sem telhet el hús nélkül, így ha már belejöttünk a rántásba, egy-két hússzelet is kerül az asztalra. Köretnek salátát, sajtot és krokettet ajánlok.

 

Kezdjük a krokettel!

 

Néhány burgonyát meghámozok, kockára vágok és felforrt vízben puhára főzök. Amíg ez fő, hozzáfoghatunk a zöldségekhez és a húshoz!

A padlizsánt nem kell hámozni – én személy szerint ki sem magvazom. Vékony karikákra vágom és besózom. A cukkinival hasonló módon járok el – ezt azért érdemes vékonyan meghámozni.

 

Amíg a zöldségek a sóban állnak, befűszerezem a húst

 

A csirkemelleket vékony szeletekre vágom, ha kell, kloffolom is. Kell egy kis só, bors, vegeta/delikát.

Három tálat készítek ki: egyikben liszt, másikban tojás, a harmadikban zsemlemorzsa van. A tojást jól felverem, én ebbe is teszek egy kis sót, vegetát/delikátot. A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban kisütöm.

Eközben a cukkini és a padlizsán is megszívja magát sóval, leöblítem és a húshoz hasonlóan bepanírozom.

 

A burgonya eközben már biztos megfőtt!

 

Öntsük le róla a forró vizet, a krumplit törjük össze. 25 dkg tört burgonyához adjunk 2 kanál lisztet, kis sót és borsot (esetleg petrezselymet), valamint egy tojást. Ezt alaposan gyúrjuk össze, és formáljunk kis gombócokat – vagy ahogyan nagymamám csinálja, “pucukákat”.

Ha a hús, a padlizsán és a cukkini megsült, jöhetnek a krokettek! Bő olajban süssük, hogy belepje a burgonyagombócokat, így minden oldala egyenletesen lesz aranybarna.

Egy  kis sajttal, salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2012-04-01, in Főételek and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Rántott finomságok: padlizsán, cukkini, csirkemell és krokett bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.