Sajtos cannelloni
Sajtos cannelloni – Könnyű olasz vacsora. Laktató és finom!
Hozzávalók:
- egy doboz cannelloni tészta
- fél kg darált hús
- 2 hagyma
- só
- bors
- pirospaprika
- bazsalikom
- paradicsom
- sajt
Elkészítés:
Először a pörköltöt készítem el: Két kisfej hagymát felaprítok, kevés olajon megpirítok. Ehhez adjuk hozzá a darált húst. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Ezután jön a fűszerezés: pirospaprika, só, bors, bazsalikom. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ezután adhatunk még hozzá paradicsomot, vagy paradicsomszószt.
A cannelloni tésztát nem kell megfőzni. Csak megtöltjük a megfőtt hússal, és egy tepsibe egymás mellé fektetjük őket. Hogy ki ne száradjon a tészta sütés közben, öntsük le paradicsomszósszal, vagy besamell mártással. A tetejére tegyünk sajtot és paradicsomkarikákat.
Előmelegített sütőben összesütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2011-12-19, in Főételek and tagged cannelloni, olasz étel receptek, olasz ételek, olasz receptek, olasz tészta recept, sajtos cannelloni. Bookmark the permalink. Sajtos cannelloni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.