Sajtos cannelloni

Sajtos cannelloniSajtos cannelloni – Könnyű olasz vacsora. Laktató és finom!

Hozzávalók:

  • egy doboz cannelloni tészta
  • fél kg darált hús
  • 2 hagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • bazsalikom
  • paradicsom
  • sajt

Elkészítés:

Először a pörköltöt készítem el: Két kisfej hagymát felaprítok, kevés olajon megpirítok. Ehhez adjuk hozzá a darált húst. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Ezután jön a fűszerezés: pirospaprika, só, bors, bazsalikom. Addig főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ezután adhatunk még hozzá paradicsomot, vagy paradicsomszószt.

A cannelloni tésztát nem kell megfőzni. Csak megtöltjük a megfőtt hússal, és egy tepsibe egymás mellé fektetjük őket. Hogy ki ne száradjon a tészta sütés közben, öntsük le paradicsomszósszal, vagy besamell mártással. A tetejére tegyünk sajtot és paradicsomkarikákat.

Előmelegített sütőben összesütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2011-12-19, in Főételek and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Sajtos cannelloni bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.