Egzotikus gyümölcsleves

Egzotikus gyümölcsleves Egzotikus gyümölcsleves – Édes finomság előétel gyanánt.

Hozzávalók:

  • egzotikus gyümölcsök (lehet befőtt vagy konzerv is)
  • egy csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • egy csomag vaníliás cukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj

Elkészítés:

Először a fűszerlevet készítem el: másfél deci vizet forralok, melybe beleteszem a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat.

Amíg ez felforr, 2,5 dl vizet főzök fel, melybe beleöntöm a fűszeres levet, aztán a gyümölcsöket. Ha konzervet, vagy befőttet használunk, hozzáönthetjük a levét is – ekkor ennyivel kevesebb vizet kell felfőzni.

Amíg ez fő, elkészítem a habarást: a pudingport elkeverem fél deci hideg vízzel, majd hozzáadom a 2 dl tejszínt. Figyeljünk, hogy csomómentesre keverjük és lassan, folyamatos kavarás mellett öntsük a gyümölcsökhöz, és főzzük még pár percig.

Ezután hűtőben hűtjük, tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Posted on 2011-12-19, in Levesek and tagged , , . Bookmark the permalink. Egzotikus gyümölcsleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.

Comments are closed.