Egzotikus gyümölcsleves
Egzotikus gyümölcsleves – Édes finomság előétel gyanánt.
Hozzávalók:
- egzotikus gyümölcsök (lehet befőtt vagy konzerv is)
- egy csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- egy csomag vaníliás cukor
- fahéj
- szegfűszeg
- reszelt citromhéj
Elkészítés:
Először a fűszerlevet készítem el: másfél deci vizet forralok, melybe beleteszem a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a reszelt citromhéjat.
Amíg ez felforr, 2,5 dl vizet főzök fel, melybe beleöntöm a fűszeres levet, aztán a gyümölcsöket. Ha konzervet, vagy befőttet használunk, hozzáönthetjük a levét is – ekkor ennyivel kevesebb vizet kell felfőzni.
Amíg ez fő, elkészítem a habarást: a pudingport elkeverem fél deci hideg vízzel, majd hozzáadom a 2 dl tejszínt. Figyeljünk, hogy csomómentesre keverjük és lassan, folyamatos kavarás mellett öntsük a gyümölcsökhöz, és főzzük még pár percig.
Ezután hűtőben hűtjük, tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!
Posted on 2011-12-19, in Levesek and tagged egzotikus gyümölcsleves, gyümölcsleves, gyümölcsleves recept. Bookmark the permalink. Egzotikus gyümölcsleves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva.